duminică, 9 decembrie 2012

Vezi cine este la ușa ta - oricând / oriunde...!




    Cei de la Christie Street caută cel puțin un sfert de milion de dolari pentru finanțarea unui proiect, o companie numită Edison Junior a dezvoltat o sonerie fără fir numită DoorBot care transmite un flux audio și video prin Wi-Fi, atunci când sună cineva la ușă, proprietarul va fi capabil să vadă cine stă la ușa din față și să comunice audio pentru a afla ce vor ei.


Conceptual, această aplicație poate oferi iluzia că rezidentul  este în prezent în casa, chiar dacă acesta este la  locul de muncă sau în vacanță. De exemplu, în cazul în care un comis voiajor livrează un pachet, rezidentul ar putea folosi DoorBot fără să știe șoferul că propietarul nu se află in casă. Pachetul poate fi lăsat în condiți de siguranță pe pragul ușii. Aceasta ar putea ajuta, de asemenea, pentru a evita pe cineva care sună la ușă și pur și simplu rezidentul se uită la transmisia video, alegând să nu comunice.


Folosind doar patru baterii AA, dispozitivul va fi alimentat timp de aproximativ un an înainte de a fi nevoie un set de înlocuire a bateriilor. În ceea ce privește viața bateriei, Jamie Siminoff  CEO Edison Junior a spus "Daca utilizatorul primeste o multime de vizite, aproximativ 5-10 pe zi, bateriile DoorBot pot dura aproximativ 9-12 luni. DoorBot va alerta utilizatorul atunci când bateriile sunt la un nivel scăzut, astfel încât să știe să le inlocuiască ", într-un interviu cu Mashable.

Edison Junior oferă un suport de montare pentru a instala DoorBot sau dispozitivul poate fi atașat la stânga sau la dreapta ușii din față folosind patru șuruburi. La montarea DoorBot la locația tipică a unui standard de usa, utilizatorul poate regla unghiul camerei pentru a vizualiza mai bine pe vizitator. Camera foloseste, de asemenea, tehnologia infrarosu pentru a vedea vizitatorii la ușă pe timp de noapte. Atunci când un vizitator apasă pe butonul de pe DoorBot, un inel cu LED-uri din jurul butonului se aprinde indicând activitatea. În plus, DoorBot este învelit într-o placă de aluminiu tratat si a fost special conceput pentru a fi rezistent la intemperi, în cele mai multe climate.

În scopul de a începe, utilizatorul descarcă o aplicație gratuită pentru smartphone-uri iOS sau Android. După ce sincronizați aplicația de pe telefonul vostru cu rețeaua de domiciliu fără fir (wi-fi), DoorBot este gata să intre in acțiune audio și video de la dispozitivul mobil.

În plus, echipa de dezvoltare a inclus compatibilitate Lockitron în cadrul cererii DoorBot. Lockitron permite unui proprietar pentru a bloca sau debloca zăvoare pe ușa din față cu ajutorul unei aplicații smartphone. În mod ideal, proprietarul va putea vedea vizitatorii și poate debloca ușa din față, fără a fi nevoie să se deplaseze la ușa casei. Ar fi, de asemenea, ideal in cazul in care ai planificată o intâlnire cu prietenii acasă la tine și ești reținut in trafic, întârzi la intâlnire, insă cu această aplicație poți permite ca prietenii sa-ți viziteze reședința, tu fiind departe de casa.






Read more: http://www.digitaltrends.com/lifestyle/doorbot-camera-see-visitors-smartphone/#ixzz2Ea0NLGJG
Follow us: @digitaltrends on Twitter | digitaltrendsftw on Facebook







luni, 3 decembrie 2012

LIFE TIME

"Life time" sau pe romaneste durata de viata, in manualele sau certificatele de garantie a produselor veti gasi asa ceva, despre asta vreau sa scriu...si anume cum marii producatori impun aparatelor in general doar celor casnice, o durata de viata sa nu-i zic limitata ci controlata sau controlabila. Cine nu a patit sa-i pice aparatul electrocasnic la o scurta perioada dupa ce expirase garantia produsului?...am trecut prin asa ceva, dar sa nu fac un caz personal din asta.
Viata unui produs este data strict de calitatea subansamblelor, producatorul incearca sa faca un produs vandabil, atractiv ca si cost de achizitie, avand in piata concurenta, acel producator trebuie sa se mentina cu un cost final al produsului in cel mai bun caz pentru el mai mare decat concurenta, dar pierzand la unitati vandute. Astfel se ajunge la un compromis intre pret si calitate avand in final in carcasele produselor pe care le cumparam un produs slab calitativ. Nu incerc sa aduc scuze producatorilor vis-a-vis de subiectul acestui articol, dar este dovedit ca producatorii isi "saboteaza" deliberat produsele pentru a avea "activitate" in fabricile lor, asta in detrimentul consumatorului.
In trecut aveam costuri mici de achizitie, nu eram nevoiti sa cumparam din 3 in 3 ani un produs sau in cel mai bun caz 5 pana la un max 8 ani, aveam un frigider de 10 ani sau un aspirator de vre-o 14 ani si nu eram nevoiti sa gandim cum facem sa cumparam un alt produs ca cel "nou" s-a stricat. Toata aceasta tevatura este controlata de catre producatori. In ziua de azi nu stii ce sa cumperi pentru a nu fi nevoit sa schimbi produsul stricat, sa iei ceva mai scump gandindu-te ca este mai fiabil sau sa iei un produs mai ieftin fiind constient ca peste nu mult timp de la trecerea termenului de garantie trebuie sa-l inlocuiesti. Alegerea din pacate la noi se face in functie de pret si mult prea putin se tine cont de calitate sau de ceea ce stie sa faca acel produs.
Avem o viata controlata de acesti producatori, daca si-ar face "temele" corect, nu ne-am mai pierde timpul si banii pe niste produse slabe, poate cineva, candva isi v-a da seama de treaba asta.....